Wat is Reiki ?

Reiki "Reiki "is een Japans woord en bestaat uit twee delen. "REI" betekent universeel, " KI " betekent energie.
Via de handen wordt er energie, rust en ontspanning doorgegeven. Wil je het even proberen, ben je welkom...


Wat houd een Reiki sessie in ?

Wat gebeurt er tijdens een Reiki behandeling ? Bij een persoonlijke en directe Reikibehandeling wordt de persoon in
aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning. Door verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via de Reiki behandelaar doorgegeven. Vindt de persoon het onplezierig om direct aangeraakt te worden dan houdt de behandelaar zijn handen enkele centimeters boven het lichaam van de persoon. Intieme aanrakingen en alle posities die de client als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden.

Een behandeling geeft in eerste instantie een diepe ontspanning. Een gevolg daarvan kan zijn de persoon in slaap valt, maar ontspanning kan zich ook uiten op andere manieren, B.V : schokken, wenen, geeuwen ... Ontspanning zorgt ervoor dat blokkades losgelaten worden. deze worden vaak veroorzaakt door traumatische en onplezierige gebeurtenissen uit het verleden. Tijdens of eigenlijk ook na de behandeling kunnen oude emoties, zoals pijn, verdriet loskomen. Dit is in orde en moet niet onderdrukt worden. Reiki geeft nooit meer problemen dan iemand aan kan. Reiki kan helpen bij het losmaken en oplossen van blokkades, echter voor zware traumatische ervaringen zal de Reikibehandelaar altijd professionele hulp adviseren.

Ontgiften : Een ander effect van Reiki is het ontgiften van het lichaam.
stoffen zoals drugs, nicotine, alcohol of ongezonde voeding worden afgevoerd via de stofwisseling.
Zo is een vermeerderde aandrang om te urineren of te ontlasten zeer normaal. Een reden waarom het zo belangrijk is om veel water te drinken en zo het ontgiftings proces te ondersteunen.

Toevoeging van Universele levensenergie :
Reiki voorziet de aura en het lichaam van client van Universele levensenergie. Kwalen ,klachten genezen sneller en pijnen zullen verlicht worden. Lichamelijke processen (zoals stofwisseling en bloedsomloop) worden beter in evenwicht gebracht.
Het immuunsysteem zal beter werken. In het algemeen zal Reiki de algehele conditie zowel geestelijk als lichamelijk positief verbeteren.


Wat kunt U ervaren tijdens een behandeling :
* ontspannen gevoel * Koude of warmte voelen * Lichtflitsen of kleuren zien * Meer gaan transpireren * Hoesten * Geeuwen
* Maag kan gaan borrelen * Gidsen of engelen waarnemen * Pijn voelen (blokkades) * Vermoeide benen.

 

Na de behandeling kan er tijdelijk een verergering van de kwaal optreden. Dit is een teken dat het genezingsproces op gang komt. Je kunt dit proces bevorderen door rust te nemen wanneer je vermoeid bent en heel veel water drinken,
zodat alle afvalstoffen uit je lichaam gaan.